Metropolis Seguridad
Serveis de seguretat integrals

Metropolis a TV3 Noticies migdia

El passat dia 24 de Gener, un auxiliar de Metropolis Seguretat va ser entrevistat pel telenotícies migdia de TV3. El reportatge explica que tenir feina ja no és garantia d’arribar a final de mes, així com no és garantia de no ser pobre. És conseqüència de la precarietat laboral sobretot durant la crisi. Les dades asseguren que les feines duren menys i estan mal pagades i ho denunciava Càritas en el seu últim informe, que avui ha fet públic.

El 12% de les persones que treballen a Catalunya són pobres. Cobren per sota el salari mínim situat en 837€. Aquesta és la situació de totes les persones que atén Càritas, i és que viuen per sota del llindar de la pobresa. El perfil d’aquest treballador precari és el d’una persona migrant, o be una dona sola amb fills, o una persona jove o una persona de més de 50 anys. Diferents factors, que si, s’acumulen, encara dificulten més les opcions de trobar feina.

Què passa amb els que directament no tenen feina? Doncs que cada cop hi ha més aturats de llarga durada, que esgoten el subsidi d’atur, i portant, deixen de cobrar-lo. En 10 anys, el cobraven 3 de cada 4 mentre que el 2017 només ho fan una mica més de la meitat. Per intentar millorar tot això, Càritas apunta a almenys 3 mesures urgents. Reduir l’elevadíssima temporalitat que hi ha per què amb això no es pot fer cap projecte de vida. La segona mesura: elevar el salari mínim interprofessional a 1000€ al mes per 14 pagues. I finalment, repensar tot el tema de la irregularitat administrativa.

El reportatge compta amb el testimoni de la Clara, que viu de rellogada en una petita habitació, i a Càritas l’ajuden a trobar feina de conserge o botiguera. Els currículums que envia no tenen mai resposta, tot i tenir experiència i capacitat per arribar al públic. La Clara assumeix que deu ser l’edat, ser més gran de 45 any i emigrant, dos dels elements que defineixen actualment al treballador precari.

1 de cada 4 treballadors té un contracte temporal de menys d’una setmana de durada. És el cas d’en Miguel Angel, que fa 7 anys va haver de tornar a viure a casa de la seva mare. Miguel Angel explica que sempre que li sortia una feina era d’un mes, mes i mig, sis mesos…però quan arribava e moment de la renovació, havia de tornar a començar, i així durant molts anys. Amb la por del compte enrere de cada contracte, i amb el desànim de tant renovar l’atur. Ara, a través de Càritas, li ha sortit un contracte d’un any d’auxiliar de seguretat amb Metropolis, i quan arriben les 19.20h se’n va a treballar més content que si anés de festa, explica, per treballar despert durant 12h vetllant pel descans dels altres.

Us deixem l’enllaç al telenoticies de TV3, i ens sumem a les empreses que lluiten per la inserció laboral de persones com en Miguel Angel o la Clara:

 

Metropolis Seguretat a TV3

Metropolis Seguretat a TV3 noticies migdia.del dia 24 de gener.